Hvad er den hurtigste måde at lære klaver på

den hurtigste måde at lære klaver

Gennem mine mere end 35 år med klaverundervisning har jeg regelmæssigt mødt folk, der ønsker at vide, hvad der er den hurtigste måde at lære klaver på. Det er måske også dit spørgsmål lige nu – siden du er i gang med at læse denne artikel.

Hvis jeg har travlt, giver jeg folk det korte svar: Find en god lærer, sæt tid til side og øv dig som en sindsyg hver dag – det er den hurtigste måde.

Hvis jeg har lidt mere tid – som nu – spørger jeg lidt om, hvad du mener med begrebet “at lære klaver”.

Vil du vide hvordan du hurtigst muligt bliver en verdensberømt jazzpianist? Eller leder du efter den korteste vej til at spille og nyde dine yndlings pop-hits derhjemme?

Er du interesseret i klassisk musik eller rytmisk musik?

Ser du – gode mennesker som dig, der prøver at finde den hurtigste måde at lære klaver på, stiller alle det samme spørgsmål – men kan være på udkig efter helt forskellige svar.

Men under alle omstændigheder – lad mig besvare dit spørgsmål så godt jeg kan.

Koncertpianist eller glad amatør

Det er min erfaring med de hundredevis af studerende jeg har undervist gennem årene, at de fleste af dem ikke ønsker at blive berømte koncertpianister.

De vil simpelthen bare lære at spille deres yndlingssange. Enten for deres egen fornøjelse derhjemme – eller måske sammen med vennerne.

OG – for at være helt ærlig – meget få har talentet til nogensinde at blive koncertpianister. Jeg selv inklusiv 😉

MEN næsten alle kan lære at spille klaver på et brugbart niveau, som de selv, venner og familie kan nyde!

Så – tilbage til det aktuelle spørgsmål – den nemmeste og hurtigste måde at lære at spille klaver på.

Akkorder vs. noder

Det er min klare erfaring at den hurtigste vej til at spille brugbart klaver er, at lære at læse, konstruere og bruge akkorder. I modsætning til at lære at læse noder på et anvendeligt niveau – kan man lære akkordbaseret klaver i løbet af få uger.

Når du mestrer færdigheden at spille akkordbaseret klaver, åbner en hel verden af ​​musik sig. Fordi – næsten enhver sang i genrer som pop, rock, bossa nova, country, soul og flere er bygget på – akkorder.

Dette betyder, at når du først ved, hvordan du spiller akkorder, skal du blot søge på internettet efter akkorderne til din yndlingssang. Fordi du ved, hvordan du konstruerer og bruger akkorder, vil du være i stand til at lave din egen groovy version af næsten enhver pop- og rock-sang – efter eget valg.

Hvis du er interesseret i rytmisk musik, er dette efter min mening den absolut bedste og hurtigste måde at spille egentlig musik på klaveret på – og ikke bare noget, der lyder som øvelser.

Hvis du derimod er mere interesseret i at spille klassisk klaver – ja – så er der ingen vej udenom – så skal der læres noder.

Rytmisk klaver vs. klassisk klaver

Ser du – nu med risiko for at fornærme nogen – klassisk musik er mere som en “nøjagtig videnskab”. Du skal spille hver tone præcist som skrevet i noderne. En forkert note er en forkert note. En forkert rytme er en forkert rytme.

Med rytmisk musik – akkord- og groove-baseret musik – er det en anden historie. I denne musikstil får du mere en ramme, som du kan fortolke den givne sang indenfor.

Du behøver ikke synge melodilinjen nøjagtigt som den originale kunstner. Du behøver ikke spille klaver nøjagtigt som den originale kunstner.

Dit job er at lære af kunstneren. Lytte til, hvordan de spiller. Føl groove’t – rytmen, de spiller – og lav derefter din egen version af sangen.

Jeg vil gå så langt som til at sige – hvis du prøver at lave en perfekt kopi af en sang – er din mission mislykket. Du skal altid spille din egen version af sangen. En version der passer til dit niveau og din spillestil – og som afspejler hvem du er som musiker.

Med akkordpiano kan du, som begynder, spille enhver sang næsten så enkelt som du vil – og du og dit publikum vil stadig genkende sangen. Det er det fede ved at lære akkord-klaver. Du får resultater meget hurtigt. Du kan spille en brugbar og genkendelig version af en sang næsten fra dag ét.

Lær klaver – idag!

Her på KlaverOnline.dk kan vi lære dig at spille rytmisk akkord-baseret klaver. Hvis du vil vide mere om hvordan det foregår – så meld dig til vores online klaver webinar.

Du kan læse mere om webinaret og tilmelde dig HER – og samtidig vil du modtage vores gratis PDF eBog “156 Klaver Akkorder”

Tilmeld dig i dag – og kom i gang med at lære rytmisk klaver på den sjove, hurtige og “groovy” måde.

Tak for din tid – vi ses på webinar’et

Niels