7 Klaver Sange for Begyndere

7 Klaver Sange for Begyndere

KLIK HER – Tilmeld gratis online webinar

I denne artikel kan du finde 7 klaver sange for begyndere. Disse sange er bare et lille udvalg af gode begynder klaver sange – men til dig der lige skal til at starte er det rart at have nogle idéer.

Videoerne til sangene ikke produceret af KlaverOnline.dk. De er udvalgt af os som gode eksempler. Videoerne er derfor ikke på dansk – men de er ret lette at følge med i alligevel.

Noget af det der kan kendetegne lette klaver sange for begyndere er, at melodierne ikke bevæger sig alt for meget op og ned ad tangenterne. Det gør også tingene nemmere hvis rytmen i sangen ikke er for indviklet. Det er disse 7 klaversange for begyndere alle gode eksempler på.

At spille klaver indebærer selvfølgelig at bruge to hænder på samme tid. Men hvis du aldrig har spillet før eller ikke har spillet klaver ret længe, er det bedst at starte med sange, som du kan spille med den ene hånd. Når du lærer en sang på ethvert niveau, er det altid bedst at lære hver hånd separat, inden du begynder at spille sangens hænder sammen.

Husk også, at du skal bruge den mest logiske finger på hver tone/tangent. Dette kan kræve lidt eksperimentering og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Når du har fundet den bedste finger til hver tone, skal du sørge for at bruge den nøjagtige samme finger hver gang du spiller tonerne. På den måde opbygger dine finger deres egen “hukommelse” og det gør din indlæring meget lettere.

Her er de syv lette klaversange til begyndere. Du behøver bare at vælge en – og så komme i gang med at øve dig. God fornøjelse!

1. Twinkle Twinkle

Twinkle Twinkle Little Star er altid populær, især blandt yngre elever. Men voksne begyndere kan også med fordel lære denne sang. Start med at sætte din højre tommelfinger på noten C. Alle toner du har brug for, vil være under dine fingre med undtagelse af den højeste tone, som befinder sig en enkelt tangent over din lillefinger. Se denne video som viser i detaljer hvordan du spiller Twinkle Twinkle Little Star:

2. Happy Birthday

Happy Birthday er en meget nyttig og let klaversang, som begyndere kan lære at spille. Hvis du er til fødselsdagsfest, og der tilfældigvis er et klaver eller keyboard i nærheden, kan du lede sangen, og hjælpe folk med at synge i sammen! Ligesom i Twinkle Twinkle, skal du sætte din højre tommelfinger på C. På denne måde vil tangenterne til den første halvdel af sangen ligge lige under dine fingre. Der er dog et oktavspring – fra C op til næste C. Hvis du spiller det højeste C med lillefingeren, vil det næste sæt toner igen være lige under dine fingre. Der er også en sort note – en Bb. Se videoen og lær sangen:

3. Jingle Bells/Bjældeklang

Omkvædet til Jingle Bells – Bjældeklang på dansk – er en af de bedste nemme klaversange at lære for begyndere. Der er mange toner der bliver gentaget og stort set alle kender melodien. At kende en melodi gør det altid lettere at lære en sang. Dit øre hjælper dig på vej. Selv om verset i sangen er lidt mere komplekst, er det ikke super svært. Se hvordan du spiller Jingle Bells / Bjældeklang i denne video:

4. Hallelujah

Når du har fået styr på et par sange msed højre hånd, er det tid til at tage det næste skridt og begynde at lære at bruge venstre hånd. Næsten alle pop- og rock sange er baseret på akkorder. Det er derfor et logisk skridt at lære et par grundlæggende akkorder i venstre hånd. Dette er et godt værktøj til at kunne spille enhver sang, du kan lide. En af de smukkeste og alligevel lette klaversange til begyndere er Hallelujah af Leonard Cohen (KLIK HER – download akkorderne til Hallelujah). I den følgende video kan du begynde at lære at spille akkorder i venstre hånd, mens du spiller melodien på sangen i højre hånd:

5. Havana

Havana er sådan en dejlig sjov sang! Den har en lidt mere kompleks melodi i højre hånd. Den har også en mere avanceret rytme, hvilket gør den mere udfordrende. I omkvædet har venstre hånd et mønster, der gentages igen og igen. Der er et par akkorder i højre hånd til at begynde med inden selve melodien starter. Denne video giver dig en virkelig god instruktion i hvordan du lærer hver hånd og derefter sætter dem sammen.

6. Prelude in C Major af Bach

Bach’s Prelude in C Major er en af ​​de bedste nemme klaversange at lære, når du vil begynde at spille klassisk musik på klaveret. Det er et trin op i sværhedgrad fra de andre nemme klaversange for begyndere, der er nævnt her. Det er fordi melodien bevæger sig mere rundt på klaveret – og du har brug for to hænder for at få det hele til at lyde rigtigt. Dette skyldes, at melodien er delt mellem hænderne, men der spilles ikke to toner på samme tid. Med andre ord spiller du altid kun en tone ad gangen, selvom du bruger begge hænder.

Når du hører stykket, bemærker du ikke specielt, at der ikke spilles to toner på én gang, og det er fordi tonerne i venstre hånd holdes nede, mens du spiller tonerne i højre hånd.

Den anden gode ting ved denne sang er, at hvert tone-mønster gentages. Så når du først har lært et tone-mønster skal du gentage det. Det gør det hele lidt nemmere.

Hvis du ser noderne til denne begynder klaver sang, kan du blive let afskrækket, fordi den ser langt mere kompleks ud end den er i virkeligheden. Bare tag en tone ad gangen, så kommer du i mål.

Denne video er den første del af en serie korte videoer, der tager dig gennem hver hånd og øver gentagelser med dig. Dette er en meget god måde at lære det på.

7. Fur Elise

Hvis du har nu har lært Bachs Prelude i C-dur, er du muligvis klar til at tackle Beethovens, Fur Elise. Et af de mest berømte klaverstykker nogensinde. Für Elise er overraskende nok en af de bedste nemme klaversange at lære – når du er fortrolig med at spille med to hænder.

Fur Elise involverer et par sorte toner, og nogle af springene mellem toner er længere end dem i Bachs Prelude i C-dur, men hvis du har arbejdet dig igennem disse lette klaversange til begyndere, burde du være klar til udfordringen. Den første del af Fur Elise er den bedste del af den for begyndere. Den anden sektion er teknisk set et stort spring, så sigt efter bare at spille den første sektion et stykke tid. Det er alligevel den del som alle kender.

Lær mere klaver med KlaverOnline.dk

Hvis du har fået blod på tanden af at prøve kræfter med en eller flere af disse 7 klaver sange for begyndere – så hør lige her!

Her på KlaverOnline.dk kan du lære at spille alle dine favorit pop- og rock sange – på den hurtige, sjove og “groovy” måde. Er du interesseret?

Læs mere om hvad vi kan tilbyde HER. Tilmeld dig klaver webinaret – og modtag GRATIS pdf eBogen “156 Klaver Akkorder”