Musik undervisning | Lær at spille klaver online

Musik undervisning | Lær at spille klaver online

Her er Niels fra KlaverOnline.dk. Jeg vil gerne give dig lidt frisk motivation – og måske et lille puf i den rigtige retning.

Det jeg gerne kort vil diskutere er, om musik undervisning online er “god” musik undervisning?

Er det lige så god undervisning som det at gå til klaver – at mødes fysisk – i traditionel forstand?

I samme rum – eller bag computerskærmen

Med mere end 35 års erfaring som musik lærer er jeg ret sikker på mit – overordnede – svar:

Du får mere ud af at gå til klaver – at møde fysisk – hos en klaver lærer end du gør med online klaver undervisning.

Og det er simpelthen fordi klaver læreren bedre kan reagere på små detaljer i dit spil når I er i samme rum. Klaver læreren kan bedre vejlede dig i anslag, fingersætning og hele lyden i dit klaver spil.

Disse ting kan være svære både at opdage – og at vejlede i – hvis I begge sidder foran en computerskærm der oven i købet har halvdårlig lydkvalitet.

Til gengæld vil jeg sige, at hvis du ikke kan finde den rigtige musik underviser i dit lokalområde – og det betyder at du ender op med en klaver lærer som du ikke rigtigt “klikker” med – ja, så kan det godt være at en online løsning vil være bedre for dig.

Forskellige typer klaver undervisning online.

Der er mange muligheder hvis du vil udforske hele den verden der hedder musik undervisning online – og især hele begrebet “Lær at spille klaver online”.

I store træk kan vi dele online klaver undervisningen op i to typer:

  1. Undervisningen foregår “live”. Det vil sige at du og din klaver lærer er til stede online på samme tidspunkt – og i gennemfører en klaver lektion sammen.
  2. Undervisningen er skabt som et kursusforløb i forvejen. Der er altså tale om et kursus du køber – og gennemfører på de tidspunkter der passer dig.

Type 1 – Klaver undervisningen foregår “live” online.

Hvis du er interesseret i den første type – altså “live” klaver undervisning online – så er der et regulært hav af muligheder.

Lær at spille klaver danskÉn følge af den globale pandemi – Covid19 – er, at næsten alle klaver lærere har været nødsaget til at kunne tilbyde en online undervisningsløsning. Vi måtte jo ikke mødes face to face.

Det betyder at du blot behøver at lave en Google søgning på termen “klaver undervisning online” – så vil du få hundredevis af lærere at vælge imellem.

Hvis jeg skulle nævne en lille bagside ved “live” online undervisning – så skulle det være at du stort set skal betale samme timepris for dine lektioner – som ved traditionel fysisk undervisning. Og det er altså for en undervisningsmodel der ikke har helt samme kvalitet som fysisk undervisning.

Type 2 – Klaver undervisning som færdigpakket kursus.

Når vi snakker om klaverundervisning som færdigpakket kursus – så er der ikke helt så mange muligheder. I hvert fald ikke på dansk.

Hvis du er helt eller næsten nybegynder på klaveret – og du gerne vil have en virkelig pris-venlig undervisning – så kan du med fordel prøve kræfter med et kursus-forløb der er skabt på forhånd.

Denne type musik undervisning er væsentlig billigere – fordi læreren ikke behøver at være til stede når du skal have din klaver lektion. Klaver læreren har skabt undervisningsmaterialet og klaver lektionerne på forhånd.

Det er dog vigtigt at du vælger et kursus af høj kvalitet. Og især – at du vælger et kursus hvor forløbet er gennemtænkt. Det vil sige – at det ligger klart hvad dit udgangspunkt er (f.eks. begynder) – og at det ligger klart hvor du kan forvente at være niveau-mæssigt når du har gennemført kurset.

Som eksempel på ustruktureret klaver undervisning kan jeg jo nævne YouTube. Alle – også dig – bruger denne platform til at finde information om hvordan man spiller klaver. Men det du lærer ved at zappe rundt mellem videoerne er jo netop – totalt ustruktureret.

At se YouTube klaver lektioner kan bestemt være inspirerende og lærerigt – MEN – det kan også være både forvirrende og en smule frustrerende. Netop fordi du lærer alt muligt i øst og vest – uden nogen egentlig plan og retning.

Hvad skal du så vælge?

Jeg håber du er blevet bare lidt klogere af min korte gennemgang af de typer online musik undervisning der findes.

Jeg gentager – hvis du vil lære at spille klaver – sådan på den mest effektive måde – så skal du finde en “fysisk” lærer i dit nærområde. Du kan sikkert få lov at få en prøvetime – og finde ud af om i “klikker”.

Hvis du derimod hellere vil prøve en online model – så kan du altså vælge mellem “live” online hvor læreren er til stede – eller – du kan vælge et online klaver kursus – den mere pris-venlige model.

Jeg vil selvfølgelig i den forbindelse nævne, at jeg her på KlaverOnline.dk tilbyder et klaverkursus i meget høj kvalitet.

Hvis du har lyst til at høre mere om mit kursus – så kan du tilmelde dig det gratis online webinar “Klaver på 3 uger”

I webinaret – som varer en lille time – fortæller jeg dig hvordan du som begynder kan komme i gang med at spille smukke og groovy versioner af ALLE dine favorit pop- og rocksange på bare 3 uger.

Du kan jo starte med at se mit webinar – og måske blive klogere på om denne form for online klaver undervisning er noget for dig.

Du kan tilmelde dig webinaret ved at klikke på dette link:
Tilmeld Gratis Online Webinar – “Klaver på 3 uger”

Det var alt fra mig.

Tak for din tid.

Niels (Nisser)