Lær at spille klaver (dansk)

Først og fremmest – velkommen her på siden. Dejligt at hilse på endnu et menneske der elsker musik og er interesseret i at lære at spille klaver.

Eftersom du er landet lige præcis på dette blogindlæg med titlen Lær At Spille Klaver DANSK – går jeg ud fra at du bedst kan lide at få dine informationer på dansk.

Og det var jo heldigt – for alt i dette indlæg handler netop om at lære at spille klaver – og alt foregår på dansk.

Godt så – lad mig komme i gang med at give dig nogle super nyttige informationer og synspunkter på musik-undervisning – og klaver-undervisning i særdeleshed.

Hvis du vil lære at spille klaver – så er dine første tanker nok noget i retning af at finde en musik-lærer, kontakte læreren – og derefter begynde at gå til klaver i traditionel forstand.

Og – hvis du ellers kan finde en god og inspirerende lærer i dit nærområde, så kan denne gennemprøvede metode også varmt anbefales herfra.

Du begynder at gå til klaver en gang om ugen. Læreren giver dig friske inputs. Du øver dig. Og stille og roligt bliver du bedre og bedre på dit instrument.

Men – hvad nu hvis du IKKE kan finde en lærer i nærområdet der kan indfri dine klaver-ønsker?

Hvad nu hvis du helst vil lære klassisk klaver – men læreren underviser kun i rytmisk klaver?

Hvad nu hvis du helst vil lære rytmisk klaver – men læreren underviser kun i klassisk klaver?

Hvis dette er tilfældet vil jeg her komme med en forsigtig advarsel:
Du risikerer at blive skuffet, at miste modet og inspirationen hvis du får klaverundervisning af den forkerte klaverlærer.

Og – du må ikke misforstå mig! Det er ikke din skyld – det er ikke klaverlærerens skyld. I kan bare være et forkert match.

Men hvad gør du så?

Altså – én løsning kan være at finde en klaverlærer som tilbyder online klaverundervisning. Der er mange af dem efterhånden – og Corona pandemien har virkelig sat skub i ting som online undervisning.

Mange af disse online musikundervisere tilbyder både enkelt klaverlektioner – men også “klippekorts-ordninger” – altså – et antal timer du kan tage når du har tid.

Dette kan være en god og relativ billig løsning til at finde den helt rigtige klaverlærer for dig. Du kan jo afprøve et par stykker – og så endelig bestemme dig for den helt rigtige.